Communiceren met ouders
Leerjaar: 2024-2025
Ondervoorbehoud

Locatie nog niet bekend

18 plekken vrij

Iedere professional voert op verschillende momenten gesprekken met ouders. Veelal gesprekken waarin in korte tijd goed gecommuniceerd moet worden. Hoe kun je als leerkracht om een goede manier omgaan met ouders en effectieve gesprekken voeren? Dat gaat verder dan praktische tips. Ook houding en visie op ouders zijn hierin bepalend. Wat is de juiste mindset, ben je je bewust van je eigen attitude en hoe kun je bewust gedrag veranderen?
Met als uitgangspunt dat een goede samenwerking en communicatie een groot wederzijds belang behartigt, nl. het welbevinden en een goede ontwikkeling van het kind.

Over De Cursus

Doel van de cursus:

  • De deelnemers ontdekken diverse gespreksvaardigheden
  • De deelnemers leren om perspectief te kunnen nemen
  • De deelnemers worden zich bewust van eigen normen en waarden enw at voor invloed dit heeft in de communicatie
  • De deelnemers leren hoe ze kunnen omgaan met weerstand

Tijdens twee bijeenkomsten van 2,5 uur wordt in samenwerking met een acteur de communicatie met ouders onder de loep genomen. Het is de bedoeling dat er een brug geslagen wordt tussen ouders en leerkrachten. In deze training verkennen we de gespreksvaardigheden die gebruikt worden in de communicatie en welk effect ze hebben in de communicatie. Daarnaast worden de basishouding van de leerkrachten en de achterliggende normen, waarden en (voor)oordelen ook onderwerp van onderzoek. 

In het vervolg worden de gespreksvaardigheden en houdingsaspecten die nodig zijn in de communicatie met ouders in verschillende situaties expliciet geoefend. Ook hierbij kunnne we de acteurs betrekken. 

Contact

Wij zijn ons er terdege van bewust dat het scholingsaanbod op deze site niet compleet is en daarmee niet aan ieders wensen kan voldoen. Mocht u specifieke wensen hebben schroom dan niet om dit aan ons door te geven via ons mailadres: academie@sooog.nl. Wij kunnen dan bekijken of er meer belangstelling voor is en of we dit alsnog kunnen toevoegen.

De cursussen zullen veelal op woensdagmiddag of na schooltijd gegeven worden op één van de scholen van SOOOG. De exacte data, tijden en locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt via de website. Indien u zich heeft aangemeld voor een training, ontvangt u automatisch een mail met daarin de data, tijd en locatie.