Moeite met technisch lezen
Leerjaar: 2023-2024
Ondervoorbehoud

MS Teams

23 januari 2024
120 minuten

92 plekken vrij

Je herkent het vast: wat je ook doet aan interventies en leeskilometers maken, er blijven kinderen in de groep die moeite hebben met technisch lezen. Ze lezen langzaam, haperend, radend, zoekend of hebben onvoldoende woord- of letterbegrip. Het zijn allemaal variaties van ‘niet tot vloeiend lezen komen’. Leerlingen blijven daardoor soms hangen in hetzelfde leesniveau.

Inschrijven training

Helaas heeft deze cursus geen plekken meer beschikbaar.

Over De Cursus

Wat werkt voor deze leerlingen? Deze leerlingen hebben interventies nodig die passen bij het onderliggende leesprobleem. Maar hoe weet je wat dat onderliggende probleem is? Dat vraagt om een juiste analyse. Alles wat je ziet en hoort, kun je gebruiken om daar inzicht in te krijgen. In het webinar ‘Moeite met technisch lezen: de interventies’ leer je hoe je komt tot een juiste analyse van het leesprobleem. Dat doen we onder andere door het oefenen met voorbeelden en geluidsfragmenten. We bespreken verschillende interventievormen die je kunt inzetten om leerlingen verder te helpen in hun leesvaardigheid. Ook wordt ingegaan op de achtergronden van dyslexie, waarom het belangrijk is dyslexie vroegtijdig te signaleren en wat belangrijk is in de behandeling van dyslexie. Onderzoek en interventies In het webinar wordt een schema behandeld, waarin je aan de hand van kenmerken van het leesprobleem een passende interventie kunt bepalen. Dit schema ontvang je voorafgaand aan de webinar en kun je de volgende dag gebruiken in de klas. Na het volgen van de webinar

  • Heb je praktische handvatten om leesproblemen te analyseren
  • Heb je inzicht gekregen in de mogelijke leesproblemen en de bijpassende interventies
  • Heb je een handig schema gekregen wat je kunt gebruiken voor analyse en interveniëren
  • Weet je meer over (vroegtijdige signalering van) dyslexie en wat belangrijk is in de aanpak

 

De webinar wordt gegeven op 23 januari 2024 van 15.30 uur tot 17.30 uur. 

Contact

Wij zijn ons er terdege van bewust dat het scholingsaanbod op deze site niet compleet is en daarmee niet aan ieders wensen kan voldoen. Mocht u specifieke wensen hebben schroom dan niet om dit aan ons door te geven via ons mailadres: academie@sooog.nl. Wij kunnen dan bekijken of er meer belangstelling voor is en of we dit alsnog kunnen toevoegen.

De cursussen zullen veelal op woensdagmiddag of na schooltijd gegeven worden op één van de scholen van SOOOG. De exacte data, tijden en locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt via de website. Indien u zich heeft aangemeld voor een training, ontvangt u automatisch een mail met daarin de data, tijd en locatie.